Categorie archief: Interviews

Job Cohen onderzoekt burgerinitiatieven: loten in plaats van kiezen

portret2job

Door Michiel Stapper & Hade Dorst

Onlangs is hij benoemd tot bijzonder hoogleraar van de Thorbecke leerstoel aan de juridische faculteit van de Universiteit Leiden, waarmee beoogd wordt een brug te slaan tussen wetenschap en de gemeente als bestuurlijk systeem. Hier staat de lokale politiek dus in de schijnwerpers. Een gesprek met Job Cohen over burgerinitiatieven, de gekozen burgemeester en de afstand tussen burger en politiek.

Verder lezen

Gerdi Verbeet: Vervang de senaat door 1000 gelote burgers

media_xl_952254

Hade Dorst & Michiel Stapper

Tijdens de rede van Friesland gaf Gerdi Verbeet een vlammend betoog voor het betrekken van burgers bij beleid door middel van loting. De PvdA-politica en oud-Kamervoorzitter sprak ook al eens bij De Wereld Draait Door positief over de G1000 in Amersfoort. Reden genoeg om haar te interviewen over de kloof tussen burger en politiek en welke oplossingen daarvoor zijn.

Verder lezen

In Twente wordt het burgemeesterschap opnieuw uitgevonden

 

 

 

unnamed

 

Hade Dorst & Michiel Stapper

Michael Sijbom, voorheen landelijk campagneleider voor het CDA, werd in september 2011 benoemd tot burgemeester van Losser. Hij valt daar op door de vervlechting van sociale media en ‘off-line’ communicatie met de bewoners van deze Twentse gemeente. We zitten klaar om hem, volgens afspraak, ’s ochtends vroeg op te bellen voor een interview. Michael Sijbom is ons echter voor. ‘Zullen we maar beginnen? Ik heb een hoop afspraken vandaag, dus ik denk, hoe eerder, hoe beter!’

Verder lezen